Heti joulun jälkeen tulee vuosi 2022!

Tervehdys kaikille Mantsinsaari Seuran jäsenille ja ystäville. Päivä pitenee jo ja kevättä kohti mennään!

Seuraava kesäpäivä ja vuosikokous on tarkoitus järjestää 23.7.2022. Yhteinen kokoontuminen riippuu enemmän olosuhteista kuin meistä eli toivomme että terveysturvallisuustilanne on tuolloin meille suotuisa. Useamman paikan vertailussa kohteeksi valikoitui Pieksämäellä sijaitseva Kartanomajoitus Sofie & Angelique. Anne kävi tutustumassa heidän tiloihinsa ja totesi niiden olevan hyvinkin sopivat meille. Mainion kokoustamistilan ja kohtuullisen majoitusresurssin lisäksi erityismaininta tuli kaikista tärkeimmän eli vapaan kohtaamisen ja seurustelun mahdollisuuden järjestymisestä. Tapahtuman järjestely etenee tuttua polkua ja siitä tiedotellaan sitten keväämmällä lisää.

Peltoisten kylän hautausmaata eri lähteistä on tutkinut Raimo. Hän on tiedon murusista koonnut erinomaisen dokumentin, jota viimeistelee parhaillaan. Se saataneen julkaistavaksi sivuille aivan lähiaikoina.

Ilahduttavaa omatoimisuutta osoittanut Minna organisoi Seuralle oman heijastimen. Se oli viime viikonloppuna oikein pikapikamyynnissä pari vuorokautta ja kaikki meni eli varasto on nyt loppu ja slut.

Peltoisten kirkon jatkumoa edustava Haatalan Pyhän Ristin ylentämisen tsasouna on ollut ajoittain Seuran tapaamisissa keskustelun aiheena. Kiinteistön omistaa Kuopion ortodoksinen seurakunta, joka on laajentunut viime vuosina voimakkaasti. Ekspansion myötä kiinteistömassaa on kertynyt ja hallinto pohtii, mitä kaikille sen pyhäköille kuuluu ja miten niitä ylläpidetään. Kuntokartoituksen mukaan Haatalan tsasouna tarvitsee mittavan peruskorjauksen. Jaakon välityksellä jäämme kuulolle tsasounan asioissa.

Elna Pelkosen Karjalan meren äärellä äänikirjaprojekti etenee. Kari on käyttänyt verkostoaan ja varannut äänityspaikan ja tekniikan. Tämän mahdollistaa Sortavala Säätiöltä saatu kohdeapuraha, jolla kustannukset saadaan juuri katettua.

Keväälle suunnitelmissa ollut matka Saareen jouduttanee siirtämään syksyyn. Toivottavasti päästäisiin reissujenkin osalta jo normaaliin rytmiin.

Toivotamme kaikille Seuran jäsenille ja ystäville hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2022!

Tarja ja hallitus

PS: Ohessa Juha Metson kuva Jetsunrannasta vuodelta 2018. Toivottavasti jossain vaiheessa ensi vuotta parin vuoden tauon jälkeen päästään tuonnekin käymään!