Jäsenkirje 2009

Mantsinsaari Seura ry:n kuluva toimintavuosi 2009 on ollut monelta osin samankaltainen kuin aiemmatkin, mutta joiltakin osin olemme ilahduttavasti kyenneet piristämään toimintaamme.

Perinteinen Seuran kesätapahtuma järjestettiin heinäkuussa Lapinlahdella Alapitkällä. Viimevuotiseen tapaan siitä tiedotettiin nettisivujen vieraskirjassa ja myös sähköpostilla. Se toteutettiin aiemman käytännön mukaan yksipäiväisenä ja siihen osallistui Seuran jäseniä ja ystäviä eri puolilta Suomea. Samassa yhteydessä pidettiin myös Seuran vuosikokous. Tälläkin kertaa tapahtuma onnistui hyvin ja toiveissa on viettää kesätapahtumaa myös tulevina vuosina.

Vuosikokous valitsi seuran puheenjohtajan ja hallituksen. Pitkäaikainen puheenjohtaja Kari Pössi Helsingistä luopui paikastaan. Hän jatkaa hallituksessa Seuran sihteerinä. Vuosikokous valitsi uudeksi puheenjohtajaksi aiemmin sihteerinä toimineen Tarja Vainion Iisalmesta. Lisäksi hallituksessa jatkavat varapuheenjohtajana Hannu Hiltunen Oulusta, rahastonhoitajana Paavo Kokotti Lapinlahdelta ja hallituksen jäsenenä Kimmo Mösö Vantaalta. Uusiksi hallituksen jäseniksi valittiin Hannu Bolodin Maaningalta ja Janne Peiponen Leivonmäeltä.

Päämatka Saarelle tehtiin 17.–20. syyskuuta. Sille osallistui parikymmentä matkalaista. Matka toteutettiin jo aiemmin hyväksi koetulla express-periaatteella eli bussi ajoi Kuopiosta suoraan Salmiin ja paluumatkalla samaa reittiä takaisin. Osa matkalaisista majoittui Salmissa, osa Pöllän rannassa ja osa Saarella. Päiväretkiä tehtiin sekä perjantaina että lauantaina niin ”fermerin” hevoskyydillä kuin patikoidenkin. Olipa pari retkeläistä liikkeellä polkupyörilläkin. Tällä kertaa aiemmasta poikkeavaa oli se, että joukko jakautui pienempiin ryhmiin ja retkeili samanaikaisesti eripuolilla Saarta. Perjantain kohteina olivat mm. Työmpäinen ja Peiponen. Lauantaina pääryhmä oli Peltoisissa, jossa hautaus-maalla toimitettiin panihida eli vainajien muistopalvelus.

Seuran nettisivut on julkaistu. Seuralle hankittiin oma domaini www.mantsinsaariseura.fi. Meidänmantsi.net-sivuston materiaali on siirretty uudelle palvelimelle. Ulkoasu on vielä vaatimaton, mutta tärkeintä on ollut luoda toimiva tiedotuskanava. Asiaa on hoitanut piskuinen työryhmä, joka jatkaa hankkeen viimeistelyä.

Seuran jäsenrekisteri on rahastonhoitajan tehtävänä. Kaikki yhteystietomuutokset on hyvä ilmoittaa hänelle osoitteeseen paavo.kokotti (ät) ort.fi tai kirjepostilla Karjalankatu 1, 70110 Kuopio. Meillä on muutama jäsen, joista ikäväksemme on tiedossa vain nimi. Osoitetietoa ei etsinnöistä huolimatta ole löytynyt esim. Internetin hakupalveluista. Eli jos tiedossasi on jäsen, joka ei ole saanut postitse toimitettua jäsenkirjettä ja jäsen-maksulomaketta, niin toivomme, että hän voisi ilmoittaa yhteystietonsa Seuralle mielui-ten sähköpostitse.

Ennakkotietoa tulevista tapahtumista

• Vuoden 2010 matkoista poimintana ajankohdat. Tarkempaa tietoa nettisivuilla.

Vappumatka: 29.4.–2.5.2010,
Kevätmatka: 13.–16.5.2010
Kesämatka: 1.-4.7.2010
Syysmatkan ajankohta on vielä avoin

• Vuoden 2010 kesätapahtuma ja Seuran vuosikokous on alustavasti suunniteltu pidettäväksi lauantaina 24.7. Alapitkällä, Leppäharjun maatilalla Matti ja Irja Miettisen luona. Päivämäärä kannattaa merkitä kalenteriin jo nyt!

• Ennen sotia Mantsinsaaresta otettujen ilmavalokuvien kopiot ovat työstettävänä ja ne pyritään saamaan toimitettavaan kuntoon ensivuoden alkupuolella. Yhteistilausmahdollisuudesta tiedotetaan lähemmin nettisivuilla. Lisätietoja voi kysellä Kauko Hurskaiselta sähköpostilla osoitteesta linnankuva (ät) co.inet.fi. 30 x 40 kuvan hinta on 14 euroa/kpl postituskuluineen.

• Vuosikokouksessa virisi ajatus kirjoituskilpailun järjestämiseksi. Asiasta tiedotetaan tarkemmin ensivuoden alkupuolella.

Haluatko matkakertomuksesi ja –kuvasi Seuran nettisivuille kaikkien yhteiseksi iloksi? Haluatko osallistua sivujen sisällön täydentämiseen ja kehittämiseen? Jos sait kopin, niin laita sähköpostia sihteerillemme Karille osoitteeseen possi (ät) piikkikasvi.fi tai info (ät) mantsinsaariseura.fi.

Seuran puolesta toivotamme jäsenille leppoisia aiempien tapahtumien muisteluhetkiä ja uusien seikkailujen suunnittelua!