Suomen Sukuseuralla kursseja karjalaisten sukujen tutkimiseen

LÄHIKOULUTUS: JOHDATUS ORTODOKSISUKUJEN TUTKIMUKSEEN
Kurssi johdattaa ortodoksisen sukututkimuksen perusteisiin. Kurssilla käydään läpi lähteistön,
erityisesti kirkonkirja-aineiston, erityispiirteitä sekä tutustutaan lähteissä käytettyyn kirjaimistoon ja kirjojen kieleen niiltä osin kuin sukututkijalle on tarpeellista. Esitietoja kyrillisistä kirjaimista tai venäjän kielestä ei tarvita. Kurssilla käydään läpi myös muita lähteitä, jotka ovat hyödyllisiä sukututkijoille ortodoksisukuja tutkittaessa, esimerkiksi Karjalan historian eri lähteitä.

• Aika ja paikka: Lauantaina 20.1.2024 klo 10–16 Helsingissä (Tieteiden talo, sali 504, Kirkkokatu 6).
• Kouluttaja: Santeri Palviainen.

• Osallistumismaksu: Suomen Sukututkimusseuran jäsenille 39,20 € alennuskoodilla Jäsenalennus, muille 56 €.

• Ilmoittautuminen: Sukututkijan verkkokauppa.

 

ETÄKOULUTUS: Karjalaisten sukujen tutkiminen

Koulutuksessa perehdytään luovutetun Karjalan sukujen tutkimiseen. Historian eri vaiheet ovat jättäneet jälkensä karjalaisiin asiakirjalähteisiin, ja sukututkijan on hyvä tuntea niiden erityispiirteet. Millaisia lähteitä on säilynyt, missä niitä säilytetään ja miten niitä käytetään?

Luterilaisten ja ortodoksisten kirkonarkistojen lisäksi kurssin aikana tutustutaan erilaisiin viranomaisaineistoihin, joita sukututkija voi hyödyntää tutkiessaan luovutetun Karjalan sukuja maaseudulla ja kaupungeissa. Koulutuksen jälkeen osallistujat tuntevat karjalaisen sukututkimuksen keskeisimmät lähteet ja osaavat etsiä niistä tietoa.

Kurssi sopii myös sukututkimusta aloitteleville. Osallistujilla on mahdollisuus esittää kouluttajalle aiheeseen liittyviä kysymyksiä.

Aika ja paikka: Kolme koulutuskertaa klo 18.00–19.30 torstaina 16.5.2024, 23.5.2024 ja 30.5.2024 Zoom-etäyhteydellä. Koulutuksen tallenne on osallistujien katseltavissa kolme viikkoa viimeisen koulutuskerran jälkeen.
Kouluttaja: FM Mervi Lampi.
Osallistumismaksu: Suomen Sukututkimusseuran jäsenille 32,10 € alennuskoodilla Jäsenalennus, muille 47 €.
Ilmoittautuminen: Sukututkijan verkkokauppa.