Vapun 2017 matka Mantsiin

Vapun matka Mantsiin

 

Lähtö Kuopiosta Kirkollishallituksen pihasta torstaina 27.04 klo 05:00. Rajan ylitys Niiralasta, jossa ollaan noin klo 09:00 eli väliltä Kuopio Tohmajärvi pystyy myös nousemaan kyytiin (Joensuu noin 07:00).

Rajalta mennään Pitkärannan kautta melko suoraan Salmiin ja sieltä Pöllän rantaan Lunkulansaarelle. Siellä Nadesdan luona on majoitus & saunominen (mikäli haluaa kylille, esim eläinlääkärille yöpymään niin pitää ottaa yhteyttä Olavi Matsiin, yhteystiedot alla).

Perjantaina 28.04 aamusta huitastaan salmen yli Mantsiin, siellä puuhastelua hautuumaalla – katsellaan tarkemmin paikan päällä mitä kannattaa tehdä. Tässä luonnollisesti säävaraus eli jos jäätilanne on silloin epämääräinen, saareen meno jää. Viime vuosina salmi on kyllä ollut aivan sulana jo tuolloin. Mutta koskaan ei tiedä…

Lauantaina 29.04 lähdetään aamupäivällä liikkeelle; käydään ainakin Manssilassa pyörähtämässä ja sitten Pitkärantaan: siellä voidaan järjestää käyntiä museolla ja muutenkin tutustua kaupunkiin, tarkempaa ohjelmaa katsellaan lähempänä (mutta mihinkään ei ole pakko osallistua). Yöpyminen siis Pitkärannassa.

Takaisin Suomea kohden lähdetään vappuaattona aamusta, käydään Surunristillä sekä venäläisten Memoriaalissa (jos ei ole jo menomatkalla näissä pyörähdetty) ja sitten Sortavalaan, mikäli halukkuutta tähän ilmenee.

Suomessa takaisin ollaan siis 30.04 ja pyritään silleen, että Joensuu / Kuopio –akselilla yritetään ehtiä matkayhteyksiin muualle maahan.

Omat viisumit käy. Esimerkiksi Suomi-Venäjä – seuroista, TE-Matkoista Kuopiosta sekä muista Venäjän matkoja järjestävistä matkatoimistoista saa ohjeita hakemiseen.

Ryhmäviisumimahdollisuus on myös: laita tiedot, mikäli haluat tämän vaihtoehdon niin laitetaan lisäinfoa tulemaan.

Hinta tarkentuu vielä lähtijöiden määrän tarkennuttua, mutta perinteisesti hinnat ovat varsin kohtuulliset ja tulee sisältämään matkat Kuopiosta Kuopioon sekä majoitukset. Ruokailut sekä esim saunomiset tai venematka Mantsiin ei sisälly hintaan. Ryhmäviisumi hinnoitellaan erikseen, omasta viisumista ei saa hyvitystä.

Lisätiedot, ilmoittautumiset yms minulle osoitteeseen: vappu2017@mantsinsaariseura.fi  – viisumien yms juttujen takia SITOVAT ilmoittautumiset maaliskuun 20. päivä mennessä. Ja mitä nopeammin saadaan nimiä listaan, sitä nopeammin saadaan lopullinen hinta selville. (Lisätietoja myös puhelimitse 050-5641950 (mutta olen keväällä aika paljon matkoilla eli sähköposti on varmin tapa tavoittaa)).

Lisätietoja viisumeista yms Olavi Matsi olavi.matsi@ort.fi

Matkan vastuullinen järjestäjä on Joensuun Kongressi- ja Matkailupalvelu Oy.

 

Mantsinsaari Seura ry:n puolesta

 

Kari Pössi