Valto Peiponen 85 vuotta

 

Valto Antero Peiponen 85 vuotta
Rehtori, filosofian tohtori, eläintieteen dosentti
Laatokan Mantsi härkäuhrin saari – kirjan toimittaja 
Legendaarisen teoksen, Mantsi härkäuhrin saari – kirjan, toimittanut Valto Antero Peiponen täytti 85 vuotta 25.10.2016 Helsingissä. Mantsinsaari Seura onnitteli päivänsankaria hänen merkkipäivänään.
Päivänsankari ja lahja.

Seuran edustajat Martti Konoila ja Anneli Weisselberg kävivät onnittelukäynnillä päivänsankarin kotona toimittaen hänelle seuran lahjana taiteilija Vornan (Voitto Nokelainen-juuret myös Salmissa) maalaaman taulun Mantsinsaaren kirkosta.
Valto Peiponen ja Martti Konoila –
molemmat Mantsinsaaressa syntyneet.
Valto ja Leila Peiponen.
Lämminhenkistä vierailua emännöi päivänsankarin viehättävä puoliso Leila Peiponen. Myös hänellä on karjalaiset juuret, sillä hän on kotoisin Suomenlahden luovutetuilta saarilta.
Seuramme haluaa osoittaa kiitollisuutensa Valtolle hänen merkittävästä työstään. Hän on kirjoittajaryhmänsä kanssa dokumentoinut kattavasti Mantsinsaaren historiaa Mantsi härkäuhrin saari – kirjaksi. Se on todella merkittävä, ainutlaatuisen tärkeä teos, joka johdattaa meidät ja tulevat polvet sanoin ja kuvin Mantsinsaaren historiaan, esivanhempien asuinsijoille, sukujen juurille. Teoksesta on julkaistu kaksi painosta. Seura on saanut käytettäväkseen toisen painoksen sähköisen version sekä kirjaa varten kerätyn laajan kuva-aineiston.
Kuva-aineisto on digitoitu sähköiseksi työkappaleeksi. Aineiston hyödyntämistä yhteiseksi iloksi ja hyödyksi työstetään. parhaillaan.
Valto esitteli Martille Mantsinsaaren Peipoisten kylässä sijainnutta kotitaloaan.
Valtolle toivotamme edelleen monia armorikkaita vuosia!