You are hereGroups / Uutiset

Uutiset


Hautausmaan kartoituksesta

Viime kesänä saatiin kartoitus hyvälle alulle - mutta nyt on hieman jääty jumiin eli osaajia / tekijöitä puuttuu.

Tällä hetkellä on hautausmaan ääriviivat saatu pisteytettyä sekä sijoitettua alueelle haudat suhteessa toisiinsa. Kun alla olevasta linkistä avaa pisteen takaa inforuudun, kohdasta lisätiedot saa esiin kuvan. Tänne sopisi siis huomattavan paljon enemmän informaatiota - ja tämä myös pitäisi saada helpommin luettavan kartan muotoon.

SALMIN PRAASNIEKKA 2017

Matka tulossa kesäkuussa, tässä alustava aikataulu ja ohjelma:

Torstai 8.6

  • Lähtö Kuopiosta ja Joensuun kautta rajalle, josta matka jatkuu kohti majoituspaikkaa.

Myynnissä paitoja ja puukkoja

Seuralla on myynnissä on Mantsinsaari aiheisia paitoja ja puukkoja.

 

Mantsinsaari paita

Tuotetiedot

Paitamalli: Majakka

Paitamalli: Majakka

Kokovaihtoehdot: XS, S, M, L, XL, jne.

Värivaihtoehdot: musta, tumman vihreä, punainen, valkoinen.

Hinta: 20 e (sisältäen postikulut).

 

 

 

Valto Peiponen 85 vuotta

Valto Antero Peiponen 85 vuotta
 
Rehtori, filosofian tohtori, eläintieteen dosentti
 
Laatokan Mantsi härkäuhrin saari - kirjan toimittaja 
 
Legendaarisen teoksen, Mantsi härkäuhrin saari – kirjan, toimittanut Valto Antero Peiponen täytti 85 vuotta 25.10.2016 Helsingissä. Mantsinsaari Seura onnitteli päivänsankaria hänen merkkipäivänään.
 
Päivänsankari ja lahja.
 
 

Mantsinsaaren tulipalo 18.5.2016

Mantsinsaari tulessa 18.5.2016
 

Muutoksia nettisivuilla

Sivuston taustalla oleva tekniikka on muuttunut ja saattaa vaatia myös seuran puolelta joitain toimenpiteitä.

Pienet katkokset ja ajoittaiset häiriöt eri toiminnoissa ovat mahdollisia lähitulevaisuudessa, mutta perustoiminnallisuus lienee edelleen kunnossa. Tiedotamme asiasta tarvittaessa lisää.

Matin haastattelu Apu -lehdestä

Liitteenä skannattu juttu Matti Kylmäluomasta vuodelta 1992, kiitokset löydöstä Esterille.

Kyytejä Mantsin suuntaan 2015-2016

Tässä tietoa tulevista matkoista:

Omatoiminen raivausmatka Mantsiin syyskuussa –

lähtö torstaina 24.09.2015 klo 05:00 Kuopiosta

EVAKKOÄITIPATSAS PALJASTETTU

Karjalatalon edustalla Helsingissä paljastettiin 5.6.2015 kuvanveistäjä Juhani Honkasen tekemä Evakkoäiti-muistomerkki. Mantsinsaari-seurasta oli juhlavassa ja tunnetta täynnä olevassa tilaisuudessa mukana Martti Konoila, itsekin evakkoäitinsä matkassa kolmen kuukauden ikäisenä Mantsinsaaresta äitiyspakkauksessa kuljetettu, Lasse Itäsaari ja allekirjoittanut.

Vuosikokous 2014

Seuran vuosikokous pidettiin Tampereelle mukavan lämpimissä tunnelmissa ja eritoten haluan osoittaa suunnattomat kiitokset Tuulalle mahtavasta mahdollisuudesta käyttää hänen kotiaan jälleen kerran tapaamispaikkana! Paikalla oli melko tarkkaan 32 ihmistä eli osanotto oli runsas. Valtavasti kiitoksia paikalle saapuneille, te teitte tästä tapaamisesta Tapaamisen! Oli todella mukava tavata kaikkia joko uudestaan tai ensimmäistä kertaa. Tarkempaa raportointia kokouksesta yms lähiviikkojen aikana.

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2013

Riemullista juhlakautta ja menestystä vuodelle 2013 toivottaa Mantsinsaari Seura ry

Kuva: Esteri Hopea

Seuran nettisivujen uudistaminen (osa 3)

Mantsinsaari Seuran nettisivujen uudistaminen jatkuu ja sivujen uusi ilme on julkaistu. Sivusto on nyt aiempaa visuaalisempi. Huomiota herättää erityisesti yläosassa oleva uusi kuva-alue. Uutta on myös vahvempi värimaailma ja asetteluun on tullut pieniä muutoksia sekä kirjasintyyli muuttui. Kuva-alueen vaihtuvien kuvien pankkiin on mahdollisuus ladata suuri määrä kuvia.

Esite Mantsinsaaresta nyt myös venäjäksi

Mantsinsaari Seura ry julkaisi keväällä 2011 esitteen , joka esittelee Seuraa ja Saarta tekstin, kuvien ja kartan avulla. Esite on julkaistu Seuran internetsivuilla ja siitä otettiin 2 000 kappaleen painos. Painettu versio on ollut jakelussa kaikille Mantsinsaaresta kiinnostuneille Seuran Mantsiin tehdyillä matkoilla, Karjalan liiton kesäpäivillä sekä useissa muissa paikoissa aktiivisten jäsenten toimesta.

Jäsenkirje 2011

Mantsinsaari Seura ry:n kuluvaan toimintavuoteen 2011 on sisältynyt monelta osin samankaltaista toimintaa kuin aiemminkin. Joitakin uusia asioita olemme myös saavuttaneet.

UUSI PAINOS NYT MYYNNISSÄ: Mantsinsaaren Robinsonit-elokuva

Mantsinsaari Seura toi joulun alla 2010 myyntiin Victor Asliukin ohjaaman dokumenttielokuvan ”Mantsinsaaren Robinsonit”. Dokumentti on kuvaus saaresta ja siellä asuvasta kahdesta miehestä kolmena eri vuodenaikana: keväällä, kesällä ja syksyllä. Tekstitys suomeksi. Rajoitettu erä.

SEURAN NETTISIVUJA UUDISTETTIIN (osa 2)

Mantsinsaari Seuran nettisivuja on uudistettu jo kahden vuoden ajan. Aluksi uudistettiin teknistä osa-aluetta ja nyt viimeisimmäksi on sivuille tuotu lisää sisällön tuottamiseen tarkoitettuja mahdollisuksia. Työ jatkuu edelleen, mutta iso askel on jälleen otettu eteenpäin.

Uutena tuotteena sivuilla on blogi. Blogi on tyypillisesti henkilökohtaisia mielipiteitä ja kirjoituksia varten. Seuran blogiin voi kirjoittaa vain kirjautuneena, mutta lukea voi kuka vaan. Bloggaaja itse määrittelee kirjoituksensa kommentointimahdollisuuden teksti kerrallaan.

MANTSINSAAREN MATKA 7.-10.6.2012 (TÄYNNÄ)

Kesämatkallemme Mantsiin 7.-10.6.2012 on tällä hetkellä jo parisenkymmentä ilmoittautunutta. Mukaan mahtuu vielä 10-15 henkeä.

Matkatoimistosta pyydettiin kertomaan, että ryhmäviisumin hakemisessa on nyt palattu aiempaan ja helpompaan käytäntöön, eli matkatoimisto lähettää viisumilomakkeet ilmoittautuneille käsin täytettäviksi ja lomakkeet palautetaan pyydettyine liitteineen matkatoimistoon.

Matkan yksityiskohtaiset tiedot ovat alla olevassa infossa (klikkaa "read more").

Huhtikuussa 2012 Mantsiin ja Sortavalaan

Hieman erilainen ajankohta Mantsissa käyntiin - tai saarelle pääsee mikäli säät sallivat. Huonolla tuurilla jäädään vastarannalle eli riippuu jäätilanteesta. Mutta jos kelit sen suovat on vapun alla metsät jo valtoimeenaan sini- ja valkovuokkoja, pohjoiseen suuntavia lintuja on Mantsissakin liki häiriöksi asti.
Alustava matkasuunnitelma kulkee seuraavasti:

Esite Mantsinsaaresta on valmistunut

Seuran laatima ja julkaisema esite on tullut juuri painosta. Esitteen painos on 2 000 kpl.

Julkaisemme sen kaikkien saataville täällä sivuillamme. Painettuna versiona sitä on saatavana Seuran kokouksissa, jäsenpostituksissa sekä mahdollisesti Karjalan Liiton juhlilla ja joissakin yhteistyömatkatoimistoissa. Esitettä voi myös tilata suuremmissa erissä Seurasta osoitteesta info(ät)mantsinsaariseura.fi.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan esitteen jakeluun karjalaisissa tapahtumissa, voit ottaa yhteyttä sähköpostiin.

Esitteen painattamista on merkittävällä panoksella tukenut OLVI-Säätiö.

MATKA MANTSINSAARELLE KESÄLLÄ 2011/ matka toteutuu, hyvää matkaa!

Odotettu kesämatkamme on tarkentunut seuraavasti:

Ajankohta: to-su 9.-12.6.2011

Hinta: 245 eur/hlö, minimi 25 matkustajaa tai 305 eur/hlö, minimi 15 matkustajaa, (hinnat 13.1.2011)

Hintaan sisältyy bussikuljetus Kuopiosta Joensuun kautta, ryhmäviisumi, perhemajoitus puolihoidolla Salmissa, bussikuljetukset perillä

Lisämaksusta laivaretki Mantsinsaaren ympäri La 11.6., hinta vielä auki.

Oma majoitus: alennus 90 eur/hlö

Oma viisumi: alennus 35 eur/hlö

Palvelumaksu: 8 eur/varaus

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Who's online

There are currently 0 users and 0 guests online.

Poll

Mieluisin, toivottavin tai helpoin tapa osallistua seuran toimintaan?: